Савченко можуть звільнити наприкінці січня – адвокат

Після отримання народним депутатом України, українською льотчицею Надією Савченко статусу делегата у ПАРЄ вона отримає “дипломатичний імунітет”, і Росія не матиме права її утримувати у СІЗО і переслідувати у кримінальній справі. casinoin.

Про це у середу на прес-конференції у Москві заявив адвокат українки Микола Полозов, передає власний кореспондент Укрінформу в РФ.

“Під час відкриття сесії, коли Надія Савченко в числі решти всіх делегатів з усіх країн Ради Європи – учасниць Парламентської Асамблеї отримає офіційний статус делегата, Російська Федерація не матиме права її утримувати і переслідувати у кримінальній справі у зв’язку з тим, що вона знайде даний міжнародний правовий статус, що гарантує їй відповідно до міжнародного договору дипломатичний імунітет”, – сказав Полозов.

За його словами, це станеться зовсім скоро – “наприкінці січня”. Як зазначив адвокат, після отримання українською льотчицею статусу делегата у ПАРЄ Парламентська Асамблея направить відповідну заяву у МЗС  РФ, яке передасть дану інформацію слідству, і слідчий повинен буде своєю постановою відносно Савченко дану справу закрити.

“Це не означає, що справа про загибель журналістів буде припинена, вона може розслідуватися далі. Але щодо Надії Савченко – Російська Федерація утримувати її насильно в слідчому ізоляторі або ще якимсь чином вже не матиме права”, – підкреслив Полозов.