Президенти України та Польщі обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства

Під час державного візиту до Республіки Польща Президент Петро Порошенко провів переговори зі своїм польським колегою Броніславом Коморовським.  У ході зустрічі «віч-на-віч» та у розширеному форматі Глави двох держави обговорили низку питань двостороннього  співробітництва, зокрема взаємодії у євроінтеграційній сфері. casinoin.

Президенти України привітав завершення Польщею процедури ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.  “Сьогодні історичний момент – підписана грамота про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС. Це нова історична реальність, процес зближення України з ЄС”.

Б.Коморовський зазначив, що Польща й надалі буде ділитися своїм євроінтеграційним досвідом та шукатиме нових шляхів для його передачі українським колегам. “Україна має право, а ми – обов’язок допомогти Україні в її захисті та євроінтеграції”, – наголосив Президент Польщі.

Говорячи про реалізацію реформ в Україні, Броніслав Коморовський наголосив: “Ми знаємо, що нам допомогли реформи. Ми знаємо, що реформи допоможуть і Україні”.

Петро Порошенко подякував за засудження російської агресії на Сході України, всебічну підтримку її територіальної цілісності та суверенітету, а також підтримку санкцій проти Росії.

Він підкреслив, що надання польської гуманітарної допомоги для внутрішньо переселених громадян України є виявом справжньої дружби. “Ми дуже вдячні Польщі за гуманітарну допомогу, яку вона надає українцям на Донбасі. Вже в ці дні на Схід України надійде дві колони гуманітарного вантажу”, – сказав Президент.

Сторони підкреслили, що вагомим кроком на шляху поглиблення міжнародної військової співпраці стало створення спільної Литовсько-польсько-української бригади, місце дислокації якої у Любліні Президент України відвідає завтра.

Учасники переговорів також обговорили питання спрощення перетину українсько-польського  кордону, зокрема режиму місцевого прикордонного руху.

Петро Порошенко запросив Броніслава Коморовського  відвідати Україну з державним візитом у першому півріччі наступного року.