Терористи згідні обміняти 152 українських полонених – СБУ

Служба безпеки України заявляє, що терористи готові звільнити 152 українських громадян, які знаходяться у них у полоні, на 223 осіб, затриманих спецстужбою та арештованих.

Про це в ефірі програми “Шустер Live” повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає Ukranews. casinoin.

За його словами, 7 грудня терористам був переданий список з 684 особами, які незаконно утримуються на підконтрольній терористам території. Також був переданий список з 1 667 особами, які пропали безвісти.

“Я звернувся до керівництва “ЛНР” і “ДНР” з проханням надати списки тих людей, які у них є. Вони принесли свій список з 152 особами, яких вони утримують у себе, і вони готові передати цих громадян нам”, – сказав Вовк.

Він додав, що натомість терористам був наданий список з 223 громадянами, які утримуються СБУ або знаходяться під домашнім арештом.

Читайте також: СБУ готова до обміну заручниками, затримка за терористами

“Ми готові віддати їм цих людей. Я сподіваюся, що немає там 684 чоловік, сподіваюся, що хтось повернувся, хтось не повідомив про повернення (назад)”, – зазначив Вовк.

Він також повідомив, що в цілому терористи надали список з 584 чоловік, які, на їх думку, утримуються українською владою.

Вовк вважає, що списки з 684 і 584 утримуваних громадян – віртуальні.